Mesajul prefectului Daniel Onofrei, de Ziua Armatei Române: ”Nu-i uităm pe eroii noștri”

0
583


“Astăzi, cu inimile pline de recunoștință și respect, sărbătorim Ziua Armatei României.Este un moment în care ne aplecăm cu gratitudine și mândrie asupra semnificației acestei zile atât pentru cei care slujesc sub drapelul tricolor, cât și pentru întreaga noastră națiune.

Ziua de 25 octombrie ne oferă ocazia de a cinsti memoria eroilor noștri, acei bravi oameni care și-au sacrificat viața pentru ca acest neam să dăinuiască de-a lungul istoriei. Ei au fost și vor rămâne exemplul suprem al devotamentului față de patrie și al curajului de a-și apăra valorile și principiile în fața oricărei amenințări.

Cu aceeași recunoștință ne amintim și de cei care s-au dedicat apărării patriei, care au contribuit prin jertfa lor la formarea națiunii și a statului român. Fie că ne referim la strămoșii noștri din vremurile îndepărtate sau la cei care au luptat pentru independență și suveranitate în perioada modernă, ei au pus temelia pe care ne putem construi prezentul și viitorul.

Nu-i putem uita nici pe cei care au căzut la datorie în misiuni internaționale, în numele unor valori și principii universale. Jertfa lor rămâne un simbol al angajamentului nostru pentru pace și securitate globală.

Sărbătorim astăzi nu doar armata noastră, ci și spiritul de sacrificiu, patriotismul și unitatea care ne definesc ca națiune. Să ne mândrim cu trecutul nostru, să fim încrezători în prezent și să privim cu speranță către viitorul pe care îl construim împreună.

La mulți ani, Armatei României! La mulți ani, eroilor noștri! La mulți ani, România! “ – Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei