Mii de bârlădeni așteaptă să audă vestea. ”Sunt sute de muncitori și utilaje”, spune primarul Boroș

0
1773


Bârlădenii pot visa la un oraș fără trafic greu, în câteva luni de zile. Pentru că, pe șantierul variantei de ocolire este mare forfotă de muncitori și utilaje. Iar primarul municipiului Bârlad, dl. Dumitru Boroș, este acolo ori de câte ori are timp. Primarul știe suferințele locuitorilor săi, blocați de coloanele de TIR-uri din oraș, și vrea ca tot coșmarul actual să se termine..Urmare a vizitelor în teren, constructorii variantei de ocolire a municipiului Bârlad au anunțat stadiul lucrărilor la data de 2 octombrie, a.c.

Vestea bună este că s-a lucrat intens în ultimele luni, astfel că obiectivul este realizat în proporție de peste 70%.

Prin urmare, se lucrează la pasajul de la km 0+405 m, unde se toarnă plăcile suprabetonate, la deschiderile 2 și 5, iar la pasajul de la km 1+630 m se montează instalația electrică pentru iluminatul exterior. La intersecția de la kilometrul 2, lucrările sunt sistate temporar.

GALERIE FOTO VARIANTĂ DE OCOLIRE BÂRLAD, OCTOMBRIE 2023

De asemenea, la pasajul de la km 5+305 m se toarnă plăci suprabetonate și se amenajează straturi de balastare pentru rampe, în timp ce la kilometrii 5+450 m și 5+600 m (zona DSVSA Vaslui) se execută lucrări de relocare a stației hidrometalice, respectiv a rețelelor electrice și de gaz.

La pasajul de la km 6+705 m se toarnă plăcile suprabetonate de la deschiderea 1. Totodată, de la km 8+100 m până la km 8+900 m se execută șanțuri pentru rețelele pluviale și se lucrează la taluzarea terasamentelor, ca de altfel și pe distanța situată între km 9+100 m și km 10.

Tot la km 10 au demarat lucrările la girație (zona Simila – Fabrica de oțet) și cele de relocare a rețelelor electrice și de gaz.

„Din constatările făcute în teren se lucrează pe toată lungimea variantei de ocolire. Personalul este mobilizat peste tot pe unde se fac lucrări complexe și, conform situației la moment, pe șantier lucrează acum 196 de muncitori și 62 de utilaje.

Vreau să le mulțumesc pentru solicitudine doamnei Camelia Nicolae, de la X-Way Infrastructure și domnilor Cătălin Vișan, de la Concelex, și Cătălin Urtoi, consilier al domnului ministru Grindeanu, care, vă asigur, își dau tot concursul pentru ca lucrările să meargă bine”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

VIDEO