Ministrul Tătaru ne cere să fim responsabili: „Recomand portul măștii în spații închise sau la locul de muncă”

0
208
Advertisement

RESPONSABILITATE… Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autoritățile pot gestiona creșterea numărului cazurilor de coronavirus și face apel la populație să respecte regulile de igienă și de distanțare socială.

”Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi. Recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă.

Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6 – 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2 – 1,4.

Suntem într-un moment în care gestionăm situația, dar transmiterea comunitară existăîn acest moment, devine accentuatăși ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo trebuie să respectăm regulile de igienă, de distanțare socială.

Noi am adoptat măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate.

În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo”,

anunță ministrul Tătaru.

De altfel, la terasele din Vaslui circulă zvonuri legate de controale drastice în zilele următoare, pentru a se vedea cum se respectă normele de protecție împotriva coronavirus.

Print Friendly, PDF & Email