Moldovean prins cu permis fals, cumpărat de pe rețelele de socializare. Nu a scăpat de vigilența polițiștilor de frontieră

0
194


Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie moldoveană care a Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean moldovean, în vârstă de 31 de ani, conducând un autocar înmatriculat în Republica Moldova.La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de pașaportul biometric și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că și-a pierdut permisul de conducere valabil deținut, motiv pentru care a procurat documentul prezentat la control, prin intermediul unei reţele de socializare, la un concetăţean, ale cărui date nu le cunoaşte, plătind suma de 250 de lei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de falsși complicitate la fals material în înscrisuri oficiale,la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.