Muncitorul de la Drumuri Naționale Bârlad, spulberat de o mașină de Ucraina, a murit în spital. Anunțul DRDP Iași

0
904


Un drumar din cadrul Secției Drumuri Naționale Bârlad  la datorie. DRDP Iași anunță cu tristețe stingerea din viață a colegului Jănică Blănaru, lucrător la Secția Drumuri Naționale Bârlad – District Bârlad, în urma unui tragic accident suferit vineri după-amiază, în timpul executării sarcinilor de serviciu.
Accidentul s-a produs pe DE 581, între localitățile Sârbi și Sălcioara. Jănică Blanaru a fost spulberat de un autoturism înmatriculat în Ucraina, în momentul în care voia să transporte spre autoutilitară un rest de anvelopă distrusă și abandonată pe marginea drumului. Deși a fost transportat de urgență la spital, din păcate, Jănică Blănaru nu a supraviețuit gravelor traumatisme suferite.
”Pe această cale, DRDP Iași este alături de familia îndoliată a colegului nostru drumar și transmite sincere condoleanțe acesteia.
Jănică Blănaru avea 59 de ani, cu o experiență de 30 de ani ca drumar, iar peste jumătate de an se pregătea să se pensioneze. Durerea este cu atât mai mare cu cât lasă în urmă o familie și un fiu care la sfârșitul acestei luni se pregătea de nuntă.
Până la stabilirea cu exactitate a cauzelor accidentului de către organele de anchetă, decesul prematur al colegului nostru arată încă o dată riscurile la care sunt supuși drumarii în activitatea lor zilnică.
Un motiv în plus de a reînnoi apelul la înțelegere din partea participanților la trafic și de reducere a vitezei atunci când traversează sectoare pe care acționează echipajele de drumari, indiferent de tipul activității desfășurate.
Din păcate, tragedia de vineri nu este singulară în ultima perioadă, pe drumurile naționale. Jănică Blănaru se alătură altor drumari căzuți la datorie, ultimul accident grav fiind înregistrat chiar în luna aprilie, când un echipaj al DRDP Craiova a fost spulberat de un autotren, producând victime omenești printre drumari.
Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!”, a transmis DRDP Iași.