Ne-am făcut, din nou!, de rușine! ”Am jucat la Vaslui pe un frig incredibil. Spectatorii aveau mănuși în mâini”

0
1101


Spectacolul ”Dă-i bătaie”, susținut de actori-vedetă din România, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, din Vaslui, a fost coșmarul actorilor care au performat în fața unui public îmbrăcat în paltone, cu căciuli în cap și mănuși pe mână.Actorii Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu, Marius Manole, Diana Roman, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu și Andi Vasluianu a strâns sute de iubitori de teatru din Vaslui, într-o sală demnă de ghețar, mai degrabă, decât o sală de spectacole decentă.

„Mergem din oraș în oraș și pot să vă spun cu mâna pe inimă, după ani de zile de turnee, că cine conduce Asociația națională a caselor de cultură a sindicatelor din România a făcut enorm de mult rău. Nu înțeleg de ce sunt lăsați să-și bată joc de tot.
Nu știu cine e șef acolo. Casele de cultură sunt în paragină de 25 de ani. Vreți să le faceți săli de jocuri de noroc. Spuneți-ne, măcar sa știm! Aud mereu că din cauza acestei asociații nu se poate face nimic. Cu ghilimelele de rigoare, niște “criminali”.
În seară asta (n.r. – 11 decembrie) la Vaslui am jucat într-un frig incredibil. 500 de oameni au plătit bilet și au stat îmbrăcați în sala și au aplaudat cu mănuși pe mâini”, a scris cunoscutul actor român Marius Manole, într-o postare pe Facebook. 
O rușine fără seamăn pentru autoritățile de la noi, care de ani de zile lasă acest obiectiv cultural și artistic într-o paragină totală, sub umbrela lui ”Nu este a noastră, e Casa lor de cultură”.
”Am aplaudat fără mănuși, din respect pentru așa actori, pentru așa spectacol! Ați fost atât de adevărați! Am râs, m-am indignat și acum meditez la această lume în care trăim și pe care o acceptăm așa cum este: cu urâtul din ea, cu frigul, cu politicieni corupți.
Îmi rămâne deocamdată bucuria spectacolului și speranța că pe ici, pe colo, avem puterea să facem frumosul să existe. Mulțumesc pentru seara aceasta frumoasă”, a fost reacția unei spectatoare, care recunoaște că a fost cumplit de frig în sală.
”Vă iubim, vă apreciem, dar asta este situația la noi! Sunt unul din spectatorii înlemniți de frig. Pentru voi am venit, sunteți sufletul și inima noastră!
Acum stau îmbrăcată în pilotă. Dar vă am în memorie frumoși, talentați și speciali!

Reverență până la pământ!”, scrie o altă doamnă, care a participat la spectacol.
Întrebarea este: până când vom suporta rușinea de a fi bătaia de joc a României?