Nicolae Ciucă convoacă de urgenţă o sesiune extraordinară la Senat pentru modificarea Legii pensiilor speciale

23
161

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a anunțat marți că va convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili o sesiune parlamentară extraordinară în vederea modificării Legii pensiilor speciale.

„Legea pensiilor speciale trebuie modificată cât mai repede, pentru ca întreg textul actului normativ să se încadreze în limitele constituționale.

Voi convoca Biroul Permanent al Senatului pentru a stabili coordonatele unei sesiuni parlamentare extraordinare, în care vom reexamina această lege și o vom modifica astfel încât să respecte decizia Curții Constituționale.

Vom corecta fără întârziere aspectele semnalate de judecătorii Curții, pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene”, a transmis, marţi, Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, vor fi corectate „fără întârziere” aspectele semnalate de judecătorii Curții, „pentru că de această lege depinde îndeplinirea unui jalon important din Planul Național de Redresare și Reziliență, condiție necesară pentru a accesa fondurile europene”.

Motivarea deciziei asupra modificării legii privind pensiile speciale a fost publicată luni seara în Monitorul Oficial. Legea trebuie să fie corectată de Parlament.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
mambutul
Author: mambutul

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.