spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
AcasăActualitateNicolae Ciucă, despre aderarea României la Schengen: ”Apreciem deschiderea colegilor din Viena”

Nicolae Ciucă, despre aderarea României la Schengen: ”Apreciem deschiderea colegilor din Viena”

- Advertisement -spot_img

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că o decizie privind aderarea României la Schengen poate fi aşteptată la Consiliul extraordinar JAI care va avea loc la finalul anului.

”Până la posibila decizie în ceea ce priveşte Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena. Există o dinamică cu un ton mai pozitiv, dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenţei şi al negocierilor”, adaugă el.

”Salutăm declaraţiile ministrului de interne austriac care dovedesc o flexibilizare a poziţiei partenerilor austrieci. Ceea ce a făcut ministrul Karner a fost o declaraţie publică încurajatoare în care a pus şi unele condiţii care se vor discuta şi analiza în perioada următoare.

Decizia o aşteptăm la consiliul extraordinar JAI organizat la finalul anului de preşedinţia spaniolă la UE. Madridul a dovedit implicare în identificarea unor soluţii constructive într-o optică europeană”, a transmis, duminică, într-o postare pe Facebook, Nicolae Ciucă.

El a subliniat că o eventuală reuşită se datorează în special Preşedinţiei şi Guvernului. ”Pentru că au apărut şi în spaţiul public românesc primele declaraţii, consider că o eventuală reuşită este consecinţa conlucrării tuturor forţelor politice, a instituţiilor statului, în mod deosebit Preşedinţie şi Guvern, şi în special activitatea profesionistă a Ministerului de Interne şi a Ministerului de Externe.

Până la posibila decizie în ceea ce priveşte Schengen apreciem deschiderea colegilor de la Viena. Aşteptăm să vedem şi rezultatul votului olandez şi rezultatele discuţiilor cheie ale miniştrilor de interne prezenţi în Slovenia luni 11 Decembrie. Există o dinamică cu un ton mai pozitiv dar care deocamdată rămâne în chenarul prudenţei şi al negocierilor”, a arătat Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria ”şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. ”Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, a explicat el.

 

- Advertisement -spot_img
Trebuie citit
Related News
- Advertisement -spot_img