Nicolae Ciucă: Toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice

0
252


Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat marţi că la nivelul conducerii Coaliţiei a avut loc o analiză aplicată asupra măsurii privind plăţile în numerar şi s-au convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri şi a cetăţenilor de bună credinţă.Potrivit liderului liberal, toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

”Am avut, astăzi, la nivelul conducerii Coaliţiei o analiză aplicată asupra măsurii privind plăţile în numerar”, a transmis Ciucă.

”În urma dialogului nostru, am convenit o serie de modificări necesare, care să contribuie la protejarea mediului de afaceri şi a cetăţenilor de bună credinţă. Astfel, toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice. Cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

”Pe de altă parte, am convenit, împreună, că vom continua cu fermitate lupta cu evaziunea fiscală în România şi vom promova, de comun acord, măsuri în acest sens”, a mai spus Ciucă.