Nu mergeți la cumpărături, dacă aveți febră!

0
170
Advertisement

Supermarketurile din Vaslui nu vă primesc dacă aveți temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

Este o decizie a Guvernului, menită să protejeze consumatorii, dar și personalul magazinelor. Ieri dimineață, cei care au mers la magazinele alimentare cu acoperire națională (Profi, Lidl, Penny Market, Kaufland) au fost testați cu termometre digitale, de către personalul de la paza magazinelor.

Nu s-a înregistrat niciun caz în care vreun client să fie depistat cu febră, la intrarea în magazine, însă este bine ca aceia care au temperature ridicate să nu intre în magazine și să meargă de urgență la medic.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a explicat că toți operatorii economici și instituțiile care au activități ce implică accesul persoanelor în interior sunt obligate să ia măsuri pentru verificarea temperaturii corpului.

Toate acestea, pe lângă obligativitatea purtării măștilor și a respectării distanțării sociale.

„Accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 metri pătrați pentru fiecare client sau persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate, să nu permită accesul persoanelor a căror temperatură corporală măsurată la intrare în incintă depășește 37,3 grade Celsius, referința fiind luată de la Organizația Mondială a Sănătății, și să asigure dezinfectarea suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat și a ghișeelor”, a explicat Arafat.

Print Friendly, PDF & Email