O campanie pro-Unire cu România, derulată la granița cu județul Vaslui

0
260

MIȘCĂRI POLITICE… Campania „Ce înseamnă Unirea cu România” a ajuns în municipiul Chișinău, după ce organizatorii, membri ai Partidului Unitate Națională, au fost peste 80 de localități, inclusiv în comune și orașe din apropierea graniței cu județul Vaslui, granița de est a UE.

Campania are drept scop inițierea cetățenilor Republicii Moldova cu argumentele și avantajele reunirii cu România. Iurie Reniță, deputat și ex ambasador al Republicii Moldova în România, a declarat că acest eveniment este o acțiune foarte importantă.

„Doresc într-un final să vă asigur de deplina mea disponibilitate în efortul nostru comun de a trăi într-o țară reîntregită și într-o Europă a democrației, stabilității, securității și a prosperității.

Dar, acest lucru poate fi realizat doar printr-o reunificare cu România. Alte opțiuni sunt de mult prea mare durată sau chiar irealizabile”,

a declarat parlamentarul.

Apropierea capitalei Republicii Moldova de București este o necesitate absolută, mai ales apropierea și crearea unor mecanisme de interacțiune a cetățenilor dintre cele două capitale românești, a spus Corneliu Pântea, vicepreședinte PUN.