O gașcă din Tanacu a dat o gaură de 13.000 lei în sat

0
393

Un tânăr de doar 19 ani, din comuna Tanacu, a fost reținut de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 19 ani, din comuna Tanacu, județul Vaslui, bănuit de comiterea a 5 infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în perioada aprilie 2018 – februarie 2020, bărbatul a pătruns prin efracție și prin escaladare în mai multe locuințe și anexe de pe raza localității Tanacu, ocazie cu care a sustras diverse bunuri de valoare și unelte, în valoare de peste 13.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de peste 80%, fiind restituit persoanelor vătămate.

Ieri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

În cauză mai sunt cercetați doi bărbați din Tanacu, cu vârste de 18, respectiv 31 de ani. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților.

“Pentru a nu deveni victima furturilor din locuință, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă transmite câteva recomandări:

• Încuiați uțile și ferestrele atunci când plecați de acasă, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

• Montați încuietori și lacăte solide la ușile și porțile de acces în locuință/gospodărie/anexe;

• Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte/locuințe;

• Stabiliți și mențineți relații bune cu vecinii. Ei pot recunoaște și semnala prezența unor răufăcători în curtea dumneavoastră;

• Asigurați-vă că gospodăria este iluminată pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de mișcare este foarte eficient;

• Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți în locuință”.