O nouă acțiune a Rutierei vasluiene a lăsat fără permis 6 șoferi. Alți trei s-au ales cu dosare penale.

0
440
 
Polițiștii din structurile de poliție rutieră ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat, pe drumurile publice din județul Vaslui, în special pe cele cu un risc rutier ridicat, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.
 
De asemenea, activitățile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere.
 
În cadrul activităților derulate, la care au participat 13 polițiști rutieri, au fost verificate aproximativ 200 de vehicule și testați alcoolscopic același număr de conducători de vehicule.  În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12. 000 de lei. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere.
     
Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: conducerea sub influența alcoolului (4), depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (1) și neacordare de prioritate față de vehicule (1). Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 3 infracțiuni la regimul rutier, respectivconducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.