O săgeată albastră franceză, veche de 20 de ani, în gara Vaslui!

2
787
Advertisement

SURPRIZĂ… Ieri după-amiază, călătorii din stația CFR Vaslui au admirat o nouă “săgeată albastră”, diferită de cele care au circulat până acum pe linia Iași-București Nord. De data aceasta, este vorba de o ramă de tren de origine franceză, din perioada anilor 2000, care era folosită mai ales în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, până acum.

“Săgeata albastră de la Regio Călători în Stația CFR Vaslui!

Compania privată Regio Călători a introdus de o săptămână pe ruta Brașov-Iași o ramă modernă “franțuzeasca”, care până acum era folosită către stațiunile montan”, este mesajul de pe pagina de Facebook a stației CFR Vaslui.

Regio Călători, cel mai mare operator feroviar privat din România, a introdus în circulație, din data de 9 decembrie 2018, două trenuri cumpărate la mâna a doua din Franța.

Modelul adus în România are trei vagoane, cu o capacitate de 228 de locuri, și a fost produs în 15 exemplare. Noile trenuri au circulat, până acum, pe ruta Brașov – București, iar în sezonul estival chiar și pe ruta Brașov – Mangalia.

Ramele SNCF Class X 72500 reprezintă o serie de automotoare diesel produse de Alstom pentru operatorul național francez în perioada 1997-2002. Ele erau folosite pentru transport expres regional (TER), în special în zonele din sudul și vestul Parisului și pe coasta sudică. Trenurile au fost fabricate să atingă o viteză maximă de 160 km/h și se pot cupla.

Print Friendly, PDF & Email

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.