O vedetă DigiFM recunoaște: “M-am simțit ca la NASA. La Bârlad”

0
379
Advertisement

SURPRIZĂ… Cine nu a auzit de Lucian Mândruță, prezentatorul Observatorului de la Antena 1, ani de zile? Sau, mai nou, cine nu i-a auzit vocea măcar o dată la Digi FM, acolo unde realizează “Vorbește România”? Ei bine, cunoscutul jurnalist a poposit ieri la Bârlad. În ce alt loc, decât la Observatorul Astronomic din Bârlad, locul în care prezentul se împletește cu viitorul.

Mândruță a dorit să le mulțumească, seara trecută, celor care l-au însoțit prin periplul radiofonic de la Digi FM, tineri bârlădeni pasionați de astronomie.

“Ei sunt elevii și profesorii cu care azi m-am simțit ca la NASA. La Bârlad. La astroclub.

Nu pentru dotări (deși astroclubul din Bârlad nu stă tocmai rău aici, în cadru sunt doar două dintre telescoape), ci pentru suflete și minți.

Da, e Moldova. Da, și azi am vorbit cu ei despre stele și planete și galaxii. Și despre o cometă – Neowise, pe care o puteți vedea și voi la noapte (e vorba de noaptea de miercuri spre joi, n.r.).

Am vorbit azi cu ei la radio de pe terasa astroclubului. Sper ca data viitoare, în 20-30 de ani, la bătrânețea mea, să aud că ei înseamnă ceva pentru România.

Azi am stat cu oameni raționali. Pasionați de știință. Care nu-și cauta refugii în mister și mistic, ci în cunoaștere.

A fost atât de bine!”,

a fost mesajul postat de realizatorul radio pe rețelele de socializare.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.