Observatorul Astronomic din Bârlad va fi deschis pentru public

0
242
Advertisement

VESTE BUNĂ… Odată cu inaugurarea celui mai mare telescop pentru observații solare destinat publicului din România, Observatorul Astronomic de la Bârlad va fi deschis și pe timp de zi. Pentru început programul va fi în fiecare sâmbătă dimineața, între orele 10.00 – 12.00, la sediul Muzeului „Vasile Pârvan”, din str. Republicii nr. 235.

Vizitatorii au ocazia să afle mai multe lucruri despre cea mai apropiată stea de Pământ – Soarele. Telescopul solar Lunt este conceput în așa fel încât să observăm în condiții de siguranță, cele mai fine detalii din atmosfera solară: protuberanțe, filamente și erupții solare.

De asemenea, trebuie să amintim că programul de vizitare pe timp de noapte la Observatorul Astronomic este în fiecare vineri seara. În luna iulie, intervalul orar va fi între orele 21.00 – 23.00. Atât observațiile solare, cât și observațiile astronomice nocturne, se vor desfășura numai dacă condițiile meteo sunt favorabile.

Prețul biletului: 3 lei de persoană.

Accesul pe terasa de observații astronomice se va face pentru maxim 5 persoane, respectând toate măsurile de siguranță sanitară (mască și distanțare socială).

Print Friendly, PDF & Email