Omul de afaceri vasluian Ionel Sandu a demisionat din PNL. ”Nu mă mai regăseam în acest partid”

0
1763


Omul de afaceri Ionel Sandu, managerul general al companiei dical Grup, a demisionat, joi, din toate funcțiile deținute în PNL, renunțând și la calitatea de membru de partid.Fără a da prea multe detalii, fostul președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberal din municipiul reședință spune că a simțit că nu este deloc susținut în proiectele sale și că nu s-a mai regăsit în acest partid, după o serie de evenimente care l-au marcat.

Ionel Sandu a publicat, pe pagina sa oficială, o scurtă prezentare a situației în care s-a aflat, pe perioada în care a fost membru al PNL Vaslui.

”Timp de 27 de ani, am ales să fac afaceri, am fugit de politică, simțeam că trebuie să mă concentrez pe afacerea mea, să fiu bun, performant, util comunității. Familia mea nici nu ar fi fost de acord, pentru că afacerile îmi consumau mare parte din timp și ajungeam să petrec destul de puțin timp cu cei dragi.

Cu un an în urmă, am făcut o altă alegere. După atâția ani de stat pe tușă, am simțit că este de datoria mea de cetățean, de om al Vasluiului, să intru în teren, în politicăm acolo unde se iau deciziile pentru oameni. Am ales să intru în partidul care am spus mult timp că mă reprezintă, ca om de afaceri, Partidul Național Liberal.

Și, acum, după un an ca liberal, am realizat că nu am reușit să fac nimic din gândurile, din ideile pe care le aveam, în folosul cetățeanului.

Încă de la început, vreau să vă spun că am primit multe înjurături, pe care le-am dus cu stoicism, deși nu eram eu vinovat de modul în care este condusă țara. Am considerat, ca om de echipă, că trebuie să fiu alături de partid și la bine și la rău.

Dar, nu a fost așa.

Cum să fac să conving mediul de afaceri că putem face ceva împreună, cum să conving investitorii din Vaslui să facă politică, câtă vreme de la an la an cei care conduc țara asta au pus alte dări și biruri, de au îngenuncheat mediul de afaceri? Nu am avut nicio șansă.

A fost, pe urmă, un proiect de suflet de-al meu, Luna Diasporei Vasluiene. Un proiect în care am crezut și cred și pe care îl voi aplica, chiar de nu voi mai face politică.

Am constatat, cu tristețe, că onor colegii mei nu au susținut deloc acest proiect, care ar fi izvorât din ideea oamenilor de afaceri că aceia care aduc mulți bani în țară, Diaspora, merită respectul nostru. Nu am fost susținut deloc, nici măcar o postare pe rețele sociale, nimic. Zero.

După acest episod, am realizat că nu mă regăsesc în Partidul Național Liberal, toate gândurile, ideile mele, tot zbuciumul meu pentru a face ca Vasluiul să beneficieze de investiții, de locuri de muncă nu interesa pe nimeni dintre colegii mei.

Nu am cerut nimic în schimb, doar am crezut că putem face o politică în interesul cetățeanului, nu doar pentru interesul propriu al unora sau altora.

Dar, m-am înșelat. Am crezut și cred că, după o viață trăită în mijlocul vasluienilor, pot aduce un plus de valoare urbei, am fost în lumea largă, am văzut ce se petrece acolo și am dorit ca ideile de acolo să le aduc și acasă.

Nu i-a păsat nimănui din partid. Din păcate, nu mai pot emigra, am o vârstă și voi rămâne acasă, însă modul în care se pun lucrurile în politică este departe de ceea ce-și dorește cetățeanul. Mult prea departe.

Vreau să-i împrtășesc fiului meu toată dragostea pentru aceste locuri în care m-am născut și m-am format, să-i insuflu dragostea de România. Vreau un alt viitor pentru copiii noștri.

Spunând toate aceste lucruri, vreau să anunț public că, începând de astăzi, 29 noiembrie, mi-am depus demisia din toate structurile de partid și din calitatea de membru. Foștilor mei colegi le doresc mult succes pe mai departe. Atât timp cât nu m-am regăsit acolo, nu putem continua împreună.

Îi asigur că nu voi avea niciun atac la adresa lor, iar vasluienilor le transmit că vor găsi în mine, în continuare, același om dedicat comunității, voi critica lucrurile care nu sunt bune și voi scoate la iveală ceea ce se face bine”, este mesajul omului de afaceri vasluian.

O personalitate de care se vorbește tot mai mult în Vaslui, Ionel Sandu este în fața unei provocări uriașe, anul viitor, atunci când vor fi alegeri locale. Vom afla dacă va merge cu un alt partid sau va candida independent.

Cert este că, din toate declarațiile sale publice de până acum, își dorește un altfel de Vaslui, un oraș cu locuri de muncă, un oraș atractiv pentru investiții.