Opt decese provocate de Covid 12, în județul Vaslui

0
464


Prefectura Vaslui a anunțat, miercuri după-amiaza, faptul că județul înregistrează 129 de cazuri de coronavirus, cu 12 mai mult fața de raportarea de marți. Interesant este că a fost comunicată și o cifră de 8 decese provocate de noul coronavirus, în timp ce 94 de persoane sunt internate înca în spital.Statistic, în județ sunt 148 de persoane aflate în izolare la domiciliu, în timp ce numărul de persoane aflate în carantină instituționalizată este de 461 (452 în carantină instituționalizată, 9 persoane carantinate la domiciliu).

Și amenzile se mențin la un numar destul de mare. Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. Numai în ziua de 5 mai, 235 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, efective ale poliţiei locale și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (de izolare/carantinare/ deplasare) în cazul a peste 460 de persoane.

De asemenea, peste 80 de societăți comerciale/PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de urgență.

Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de 208.000 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul Stării de urgență, în ultimele 24 de ore, a executat 52 de misiuni, a folosit 93 de efective, au fost constatate 16 contravenții, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de 15.100 lei.