Patronii vasluieni sunt nemulțumiți: „Sunt probleme mari. Nu vrem să fim judecați!”

0
204

SUPĂRARE MARE… Managerii firmelor private din județul Vaslui cer, în regim de urgență, o întâlnire cu parlamentari și autoritățile locale și județene pe tema problemelor reale cu care se confruntă mediul privat, după atâtea luni de pandemie. Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, spune că, în opinia patronilor din județ „starea de alertă era necesară, însă nu pentru 30 de zile, doar pentru 15 zile”.„Starea de alertă trebuia analizată de la județ la județ, nu trebuia aplicată la nivel național. Suntem la jumătatea anului și trebuie să spun că este din ce în ce mai greu pentru societățile comerciale din județ, fie că sunt de stat sau private. Mă întreb de unde se vor mai strânge taxe, dacă lucrurile merg în această direcție, pentru rezolvarea problemelor locale sau naționale”,

spune președintele CCIA Vaslui.

Ionel Constantin crede că este nevoie urgentă de bani pentru investiții publice, care să susțină toate sectoarele, altfel situația se anunță cumplită pentru multe firme.

„Fără aceste investiții publice, suntem în aer! Mă bucur că Guvernul a dat o serie de facilități, pentru unele firme sunt mană cerească. Un alt subiect pe care îl discută oamenii de afaceri: este nevoie de finanțări la UAT-uri, pentru că firmele private fac lucrări, însă nu se decontează banii.

Ca atare, mesajul nostru, al oamenilor de afaceri din județul Vaslui, este unul singur: odată cu prelungirea stării de alertă se impune, în regim de urgență, o întâlnire a managerilor de firme private cu conducerea județului – Consiliu Județean, prefect, primari, parlamentari – să spunem cu ce probleme ne confruntăm.

Să folosim Teatrul de Vară din Vaslui, dacă nu putem ține ședințe în săli, să ne adunăm acolo 150-200 de oameni de afaceri și să ne spunem păsurile. Nu vrem să venim la o întâlnire unde suntem judecați! S-au mai întâmplat astfel de situații.

Parlamentarii județului Vaslui să nu uite că ei sunt în slujba cetățenilor care i-au trimis acolo, și nu invers”,

este mesajul extrem de dur al președintelui CCIA Vaslui.

Rămâne de văzut dacă autoritățile județene vor fi de acord cu această inițiativă.