Tâlhari de mici copii! Patru minori bârlădeni au fost reținuți de polițiști! Au creat un prejudiciu de peste 6.000 de lei!

0
630


Politistii bârlãdeni au retinut patru minori, din municipiul Bârlad, judetul Vaslui, bãnuiti de sãvârsirea mai multor infractiuni de tâlhãrie si tâlhãrie calificatã, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat si lovire sau alte violente, comise în municipiul Bârlad.Politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Bârlad au probat activitatea infractionalã a 4 minori, cu vârste de 14 si 15 ani, bãnuiti de comiterea mai multor infractiuni de tâlhãrie si tâlhãrie calificatã, lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat si lovire sau alte violente.

În urma cercetãrilor efectuate, politistii bârlãdeni au stabilit cã, în perioada 25 mai – 12 iulie 2021, minorii bãnuiti de comiterea infractiunilor ar fi deposedat, prin violentã sau amenintãri, mai multe persoane, de sume de bani sau bunuri de valoare pe care acestea le aveau asupra lor. Douã dintre persoanele vãtãmate ale unei infractiuni de tâlhãrie calificatã, minori în vârstã de 15 ani, ar fi fost lipsite de libertate si agresate fizic dupã comiterea infractiunii.

Alte douã persoane vãtãmate, tineri în vârstã de 18 ani, din Bârlad, au suferite vãtãmãri corporale ce totalizeazã 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, dupã ce au fost agresate ca urmare a savârsirii unei infractiuni de tâlhãrie calificatã.

Totodatã, acestia sunt bãnuiti cã ar fi pãtruns în interiorul unui autovehicul parcat pe str. Republicii, din municipiul Bârlad, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Prejudiciul cauzat în urma sãvârsirii infractiunilor cercetate este estimat la peste 6.000 lei.

În urma probatoriului administrat politistii bârlãdeni i-au retinut pe cei 4 minori, pentru o perioadã de 24 de ore. Acestia urmeazã a fi prezentati Judecãtoriei Bârlad, cu propunerea luãrii mãsurii arestãrii preventive. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politistii bârlãdeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a tuturor persoanelor implicate.