Pe 22 mai, grevă generală în Educație! „Rugăm părinții să îşi țină copiii acasă”, spun liderii sindicali

0
122

Profesorii vor intra din 22 mai în grevă generală, după cum au anunțat sindicatele din Învățământ. Una dintre revendicările profesorilor se referă la creșterea salariilor. Salariul net unui profesor debutant cu studii superioare de lungă durată este de circa 2.400 de lei, potrivit grilei de salarizare.

Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, spune că politicenii nu sunt preocupați de ce se întâmplă în educație:

“Astăzi, când noi anunțăm rezultatul referendumului declanșat în privința obținerii acordului colegilor noștri pentru greva generală, politicienii noștri au altă preocupare mult mai importantă decât tot ceea ce se întâmplă în sistemul de învățământ românesc: cum anume își vor împărți posturile la faimoasa rotativă guvernamentală.

Atragem atenția că nemulțumirea a ajuns la extremă, iar colegii noștri vor reacționa corespunzător. Dragi colegi, dacă sunteți nemulțumiți, dacă v-ați săturat să fiți umiliți, protestați, alegeți să vă exprimați clar punctul de vedere.

Fiți adevăratele modele pentru copiii noștri, pentru elevii dvs. Să le arătăm că în viață trebuie să se bată pentru respectarea drepturilor lor”, a spus Marius Nistor, citat de România TV.

”Rugăm părinții să își țină copiii acasă, trebuie să înţeleagă că este dreptul nostru legal de a declara greva generală. Se impun nişte soluţii radicale, se impune rezolvarea problemelor de natură salarială, pentru că ne confrunătăm cu probleme de personal fără precedent”, a completat sindicalistul.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.