PE SURSE: Petrecere a pompierilor la Oprișița, terminată cu Covid!

0
471

NEBUNIE MAXIMĂ… Conform unor surse neoficiale, focarul de Covid 19 de la ISU și personalul TESA al Spitalului Județean de Urgență, izbucnit în jurul datei de 14 iulie, ar avea ca sursă de plecare un fapt la care puțină lume s-ar fi gândit.În urmă cu 10-12 zile, spune o sursă Vasluianul.ro, mai mulți angajați ISU, alături de soții, ar fi petrecut la un eveniment privat la cabana Oprișița. Acolo, se pare, cel puțin una dintre persoane – probabil, doamna care lucra la biroul TESA de la Spitalul Județean de Urgență – fără să aibă habar de asta, ar fi îmbolnăvit cu Covid 19 mai multe persoane.

Așa se explică de ce primele cazuri apar în locația de la Policlinică, unde funcționează serviciile administrative ale Spitalului Județean de Urgență, după care se confirmă și la Inspectoratul pentru Situații de Urgență alte trei cazuri.

De aici, a pornit toată nebunia în oraș, s-ar părea, deși nu este sigur că acela este momentul zero al declanșării unor cazuri de Covid 19 în mai multe instituții din oraș.

Cert este că, ieri, mai mult de 16 persoane din tot ce înseamnă personal TESA – Audit, Financiar-Contabilitate, Juridic, Resurse Umane – de la Spitalul Județean au diverse forme de îmbolnăvire cu Covid 19. Să notăm și faptul că la spitalul de la Bârlad este un caz grav, cel al unei o doamne de la un serviciu al SJU, care ar fi intubată, deci este într-o stare foarte gravă. O parte dintre cei infectați sunt izolați acasă, unde primesc tratament, iar cei care sunt izolați pentru a afla dacă au sau nu Covid lucrează de acasă.

Personalul din restul Policlinicii, cu o singură excepție – un medic care activează și la Spitalul Județean de Urgență – a ieșit negativ la testări, până acum, deci nu sunt cazuri noi de îmbolnăviri.

O altă informație, crucială pentru TOȚI angajatorii vasluieni

Tot ieri, pe surse, am primit o altă informație halucinantă, despre un alt focar de Covid 19 din Vaslui, cel al unui abator de păsări. Sursele noastre spun că s-ar fi desprins două situații care au condus la declanșarea acestui focar, având în vedere că, în interiorul secțiilor, sunt condiții stricte de igienă și prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid.

Sunt două variante, spun sursele noastre: fie cei doi-trei salariați simptomatici, care au declanșat nebunia acolo, au urcat în microbuze și au mers alături de colegi, fără să ia nicio măsură de protecție, fie virusul s-ar fi transmis la pauza de prânz, în sala de mese. Cei care fac ancheta în acest caz sunt mai înclinați să meargă pe prima variantă, cea în care zeci de angajați vin cu microbuze la abator, zi de zi, însă nu au luat măsurile de protecție necesare.

Concluzia este clară, pentru toți angajatorii vasluieni care trimit muncitori la muncă, în diverse fabrici sau pe șantiere: verificați câte persoane urcă în microbuz și dacă poartă măști de protecție. Altfel, în orice clipă se poate produce nenorocirea.