Peste 100 de polițiști rutieri din România și R.Moldova au fost instruiți în cadrul unui proiect comun. Daniel Onofrei, prefect: ”A crescut siguranța rutieră”

0
355


Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a participat la conferința de închidere a proiectului intitulat „Dezvoltarea unui concept de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova și România”.Acest proiect a reprezentat un efort comun al autorităților din țara vecină și România, având ca obiectiv principal întărirea capacității forțelor de patrulare din cele două țări prin utilizarea echipamentelor IT pentru identificarea, investigarea și schimbul de date privind contravențiile rutiere din zona de frontieră.

„Prin implementarea acestui proiect, s-au atins unele rezultate în ceea ce privește colaborarea transfrontalieră în domeniul siguranței rutiere.

Unul dintre ele constă în elaborarea și aprobarea unui acord de patrulare comună, care a stabilit baza legală necesară pentru facilitarea cooperării polițienești în vederea asigurării siguranței rutiere, prevenirii contravențiilor și altor ilegalități care afectează climatul de siguranță din zona de frontieră”, a spus prefectul județului.

Acest acord a permis instituirea de proceduri de lucru comune între forțele de poliție din cele două țări, facilitând schimbul de informații și cooperarea în vederea contracarării infracționalității transfrontaliere.

De asemenea, în cadrul acestui proiect, s-a acordat o atenție deosebită instruirii a 100 de polițiști rutieri din cadrul IPJ Vaslui și Republica Moldova, contribuind astfel la îmbunătățirea competențelor acestora în domeniul patrulării și al prevenirii infracționalității rutiere.

”În urma eforturilor comune depuse, proiectul „Dezvoltarea unui concept de patrulare comună de poliție a drumurilor din zona de frontieră dintre Republica Moldova și România” a demonstrat importanța colaborării internaționale în promovarea siguranței rutiere și a securității în zona de frontieră, reprezentând astfel un pas semnificativ către asigurarea unui climat de siguranță și încredere între cele două state” , a mai spus Daniel Onofrei.