Peste 115 polițiști și jandarmi scoși la controale pe străzi și în piețe! Cei care nu purtau mască au fost arși la buzunare!

0
224


Peste 115 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Acestea au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 15 societăți comerciale, peste 60 de locații/medii de interes, peste 35 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 180 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020, în valoare totală de 1.500 de lei.

Dintre restricțiile ce trebuie respectate amintim:

  • Circulația, în intervalul orar 22:00-05:00, este interzisă în toate zilele săptămânii pentru persoanele care nu dețin certificat verde, cu precizarea că persoanele nevaccinate pot circula în acest interval orar pe baza declarației pe propria răspundere, a adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu, în timp ce persoanele vaccinate pot circula fără restricții.
  • Programul de funcționare a agenților economici este stabilit în intervalul orar 05:00-22:00, inclusiv centrele și parcurile comerciale, unde accesul este permis doar pentru persoanele care dețin certificat verde.
  • Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, pentru toate categoriile de persoane, vaccinate, trecute prin boală sau nevaccinate.
  • Este interzisă organizarea de eveniment petreceri ( nunți, botezuri, etc ).