Peste 19.000 de persoane au intrat în țară, în ultimele 24 de ore

0
640
Advertisement

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au trecut aproximativ 19.400 persoane, cetățeni români și străini și peste 12.100 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 8.400 persoane cu 5.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieșire 11.000 persoane cu 6.800 mijloace de transport.

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere și control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.500 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În același interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control aproximativ 11.300 de persoane și 6.700 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în țară au fost aproximativ 4.300 de persoane cu 2.200 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurilor dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliție și jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

În zonele de competență – punctele de trecere și  “frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat:

  • 31 fapte ilegale (11 infracțiuni și 20 contravenții) săvârșite atât de cetățeni români, cât și străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituții, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în țară), care depășeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 1.600 lei;
  • valoarea amenzilor contravenționale aplicate se ridică la peste 18.000 lei.
  • nu s-a permis intrarea în țară pentru 4 cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege și de asemenea, nu s-a permis ieșirea a 4 cetățeni români din diferite motive legale.

Print Friendly, PDF & Email