Peste 300 de dosare pe rolul instanțelor de judcată, Comisia județeană de fond funciar asaltată de plângeri

0
347

La 32 de ani de la emiterea celebrei legi 18/1991, cu zecile de modificări ulterioare, sunt sute de situații neclare cu proprietarii de terenuri din județul Vaslui. Conform prefectului județului Vaslui, Daniel Onofrei, În prezent, pe rolul instanțelor judecătorești, se află în curs de soluționare un număr de 302 dosare în care Comisia Județeană Vaslui pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor este parte.

Miercuri, prefectul de Vaslui a condus o nouă ședință a Comisiei Județene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor. În cadrul acestor ședințe, Hotărârile dezbătute de Comisie au făcut referire la situații care necesită o analiză suplimentară pentru a soluționa, în limita competențelor, solicitările legate de stabilirea dreptului de proprietate.

”În perioada 6 – 14 martie 2023, membrii colectivului de lucru au analizat un număr de 46 de dosare reprezentând propuneri înaintate de comisiile locale de fond funciar precum și contestațiile formulate de cetățeni împotriva măsurilor adoptate de comisiile din municipiul Huși și comunele Bogdănești, Hoceni, Ștefan cel Mare și Tutova.

Rectificări ale unor titluri de proprietate s-au făcut in comunele Berezeni, Bunești – Averești și Roșiești, fiind puse în executare sentințe judecătorești în municipiul Huși, orașul Murgeni și în comunele Dănești, Drânceni, Duda – Epureni, Ivești, Todirești și Zorleni.

Au fost de asemenea solicitate puncte de vedere din partea comunelor Bogdana, Epureni, Deleni, Lipovăț, Iana și Ferești”, a anunțat prefectul județului.