Peste 800 de străini au locuit pe teritoriul județului Vaslui, anul trecut

0
666


Anul trecut, polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Vaslui au asigurat managementul șederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 815 persoane, dintre care 682 din state terțe și 133 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 24 de străini în situații ilegale și emise 27 de decizii de returnare, iar 2 străini au fost îndepărtați sub escortă. De asemenea, au fost emise 2.346 de avize de angajare pentru lucrători permanenți. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 112 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.350 de lei.Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Vaslui, în cursul anului trecut, au asigurat managementul șederii şi rezidenţei, pe raza județului pentru 815 persoane, dintre care 682 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, China, Sri Lanka, Nepal şi 133 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia, Bulgaria şi Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate nouă invitații depuse pentru străini din Egipt, Maroc, Palestina și Nigeria și trei cereri de admisie în scopul reîntregirii familiei pentru cetățeni din Belarus.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 2.807 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, în calitate de lucrători permanenţi, majoritatea străinilor provenind din Republica Moldova, Bangladesh, Sri Lanka și Nepal. Dintre acestea 2.346  de cereri au fost avizate pozitiv, iar 461 au fost respinse.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 419 permise de ședere, dintre care 415 pentru ședere temporară și 4 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 34 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.