Peste două săptămâni, vom circula pe Varianta de Ocolire a Bârladului

0
1517


În maxim două săptămâni, vom circula pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Bârlad, un proiect așteptat de zeci de mii de șoferi care circulă anual pe această rută. Vestea a fost anunțată de directorul general al DRDP Iași, Ovidiu Mugurel Laicu.”Este o veste așteptată de toți locuitorii județului Vaslui, și nu numai. În două săptămâni, inaugurăm varianta de ocolire a Bârladului, un proiect de anvergură așteptat de toți șoferii care ajung în zona județului Vaslui”, a spus Laicu.

La inaugurare, va participa ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar și alți oficiali din Guvern. Varianta de ocolire Bârlad are o lungime totală de 11,281 kilometri, o lățime platformă de 10 metri, 4 poduri, 3 pasaje, 4 intersecții, 24 de podețe și două parcări de scurtă durată.

Varianta de ocolire a Bârladului este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei.

A apărut și o problemă, care nu a fost luată inițial în calcul. Noua variantă nu va avea nicio legăturiă cu noile supermarketuri de la ieșirea din Bârlad sau cu Bârlad Value Centre. Oficialii de la Drumuri Naționale vor să facă o bretea din varianta de ocolire spre mall-ul de la ieșirea din oraș.