Polițe RCA și în format electronic, propune deputatul vasluian Mihai Botez

0
276
Advertisement

PROPUNERE BUNĂ… Probabil, ați fost în situația în care ați fost oprit în trafic, vi s-a cerut polița RCA, dar nu ați găsit-o și ați dorit să prezentați varianta de pe mail, de la brokerul de asigurări. Bineînțeles, agentul de la Rutieră nu a acceptat dovada și v-a amendat.

Dar, dacă tot am vorbit în perioada de pandemie de declarații pe propria răspundere completate pe telefon, de ce nu am trece și la varianta cu polițe RCA în format electronic? Este întrebarea pe care și-a pus-o deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, și căreia pare să-i caute o rezolvare legislativă.

“Am depus un amendament care pe viitor ar permite șoferilor să poată face dovada valabilității poliței RCA și cu un format electronic.

Am propus asta pentru că se întâmplă uneori ca polița RCA să ajungă mai greu în original la destinatar, e posibil să o rătăcești și în plus valabilitatea acesteia poate fi verificată pe un site oficial aparținând Autorității de Supraveghere Financiară.

Am depus deja amendamentul și cred că am putea avansa și aș putea susține amendamentul în comisia de specialitate dacă există susținere largă atât din partea șoferilor, dar și a asiguratorilor și a celoralalte instituții implicate: ASF și Poliția Română.

Voi ce părere aveți, ar ajuta să putem face dovada valabilității poliței RCA cu telefonul sau tableta spre exemplu?”,

este întrebarea lansată de deputatul Botez.

Print Friendly, PDF & Email