Poliția Bârlad în acțiune! Un băcăoan și un gălățean, băuți la volan, au dosare penale

0
394

Polițiști din cadrul Secției  3 Poliție Rurală Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 243A, în localitatea Borodești, comuna Pochidia, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat de 49 de ani, din municipiul Galați. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier Bârlad aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ardeal, în municipiul Bârlad, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Bacău, condus de către un bărbat de 28 de ani, din Bârlad. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către polițiștii, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe.