Polițiștii din Vaslui vor avea mașini ca în Germania!

0
273

În curând, pe șoselele din județul Vaslui vom vedea mașini de poliție colantate diferit față de ceea ce știam până acum, tricolorul românesc.Conducerea MAI a prezentat sindicatelor din Poliție, ieri, noile autospeciale Dacia Duster, care vor fi trimise în țară.

Ministrul Marcel Vela a găsit soluția pentru a înlătura confuzia dintre Poliția Română și Poliția Locală. Vela spune că și-a dorit o rebrenduire a structurilor de poliție, pentru a elimina confuzia cetățenilor.

O parte din soluție ar fi schimbarea look-ului mașinilor de poliție, noul standard de inscripționare fiind inspirat de modelul german.

Noile colante de pe mașinile de Poliție românești seamănă izbitor cu cele de pe mașinile de poliție din Germania, spun specialiștii.

Deși sindicatele erau nemulțumite de calitatea vehiculelor pe care le folosesc polițiștii și i-au transmis ministrului că ar fi de preferat să le cumpere sicrie, acesta i-a anunțat pe polițiști că sunt pregătite și colantate noi Dustere, pentru a fi trimise în țară.

Mai multe fotografii care prezintă noul model de colantare al mașinilor de poliție au fost publicate de sindicate, cu mesajul „Aceasta este noua grafică pentru identitatea vizuală a autospecialelor de poliție. Este un design care se încadreazăîn peisajul celorlalte poliții din UE. Ce părere aveți?.

Comentariile polițiștilor nu au fost dintre cele mai favorabile, aceștia făcând apel la prezența culorilor drapelului României pe mașini.