Polițiștii și jandarmii versus vasluienii care nu respectă regulile regulile stării de alertă. Amenzi de peste 22.600 de lei, în 24 de ore!

0
202

În ultimile 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, peste 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Vaslui, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiectiv prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolul la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare. Au fost derulate 4misiuni specifice și acțiuni punctuale, fiind vizate, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Altfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 35 de societăți comerciale, peste 100 locații/medii de interes, peste 20 de mijloace de transport persoane, fiind totodată verificate peste 200 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, conform legislației, în valoare totală de 22.650 de lei. Dintre acestea, 15 au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 17.750lei iar 5au fost aplicatepersoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în cuantum de 4.900lei.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp