POLIȚIȘTII VĂ SFĂTUIESC: Nu consumați alcool în gări, cu persoane necunoscute!

0
365

ACȚIUNE… Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și Biroului Județean de Poliție Transporturi Vaslui, ajutați de efective de jandarmi, au făcut o serie de activități preventive în gările din Vaslui și Bârlad, precum și în două trenuri de călători.

Polițiștii și jandarmii au transmis recomandări cu caracter preventiv călătorilor din gări și trenuri și au distribuit materiale preventiv-educative.

„Dorim să atragem atenția asupra măsurilor de siguranță pe care cetățenii trebuie să le ia în considerare pentru a se proteja și pentru a descuraja potențialii infractori.

Activitatea a vizat creșterea gradului de siguranță prin informarea populației cu privire la măsurile ce trebuiesc adoptate pentru prevenirea infracțiunilor de tâlhărie și furt din buzunare/bagaje, precum și prin sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea unor astfel de infracțiuni”,

anunță biroul de presă al IPJ Vaslui.

Iată ce vă recomandă polițiștii vasluieni, pentru a preveni tâlhăriile!

  1. Fiți discreți cu privire la sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le dețineți!
  2. Asigurați-vă că nu sunteți urmărit de persoane necunoscute atunci când aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani sau alte valori!
  3. Evitați să consumați băuturi alcoolice împreună cu persoane necunoscute!
  4. Dacă, din diferite motive, le permiteți necunoscuților să intre în locuință, nu-i lăsați nesupravegheați!
  5. Când observați că sunteți urmăriți de o persoană sau de mai multe, deplasați-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitați ajutorul primului polițist întâlnit în calea dumneavoastră!