Polițiștii vasluieni s-au săturat de amenzi

0
319

După ce CCR a declarat că amenzile date pe perioada stării de urgență, în special cele de ordinul zecilor de mii de lei, sunt neconstituționale, autoritățile se tem să mai dea amenzi cu nemiluita. De la aproape 1 milion de lei pe zi, cât înregistram acum trei săptămâni, s-a ajuns la 17.000 de lei, pentru ziua de joi.

Nu știm ce amenzi s-au aplicat vineri în județul Vaslui, însă este clar că polițiștii și jandarmii nu mai au chef să aplice amenzi cu nemiluita, câtă vreme CCR spune că sunt neconstituționale.

Numai în ziua de joi, peste 245 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, efective ale poliției locale și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (de izolare/carantinare/ deplasare) în cazul a peste 215 persoane. De asemenea, peste 100 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de urgență.

Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 17.000 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui a executat 55 de misiuni, a folosit 98 de efective, au fost constatate 2 contravenții și s-au aplicat 2 sancțiuni, valoarea acestora fiind de 4.000 lei.