Polițistul Pricop, de la Poliția Rutieră, acuzat de ”comportament ostil și agresiv” la adresa unui șofer din Vaslui! ”Îi voi face plângere penală”, spune șoferul

2
655

Incidentul s-a petrecut în ziua de 8 aprilie, la trecerea de pietoni din zona Pieții Traian, pe sensul spre giratoriul de la Găzărie. Ionel Turc susține că a parcat mașina în fața trecerii de pietoni, fără să încalce marcajul!, la fel cum fac sute de șoferi aflați cu treburi pe aici, zi de zi. În fiecare zi, sute de șoferi opresc aici pentru câteva minute, timp în care își fac cumpărăturile, după care pleacă, nefiind destule locuri de parcare în zonă.

Omul spune că, atunci când s-a întors la mașină, și-a pus centura și a dat să plece, moment în care lângă mașina sa a apărut un echipaj de la Poliția Rutieră. La volanul autospecialei de poliție era, susține șoferul, agentul Daniel Pricop, cu care Turc nu se cunoștea, dar pe care l-a recunoscut din fotografiile publicate în ziare, în alte situații controversate în care a fost implicat omul legii.

”Mi-a spus, de parcă eram un infractor, fără limbaj politicos, fără să se legitimeze, nimic: ”Urmează-mă”. M-a oprit în sensul giratoriu și mi-a vorbit foarte urât, agresiv, total nepoliticos. Nu-l văzusem în viața mea, nu am avut vreun conflict cu cineva din grupul său, nu înțeleg de unde atâta răutate. A dat să-mi controleze și portbagajul, exact ca unui infractor.

I-a spus jandarmului cu care era: ”Ce facem? Îi controlăm și portbagajul? Hai să-l controlăm”. Era o discuție halucinantă, ce rost avea să mă controleze în portbagaj, pentru o contravenție rutier… Jandarmul i-a răspuns: ”Faceți cum considerați dvs”. Nu s-a mai dus la portbagaj, în schimb s-a comportat urât, m-a luat de sus, de parcă eram servitorul lui. L-am întrebat ce e cu acest control amănunțit. S-a răstit: ”Nu e treaba dumitale”.

După aceea, m-a întrebat de RCA. I-am spus că am asigurarea obligatorie pe telefon și am vrut să-i arăt, dar mi-a împins telefonul și mi-a strigat, batjocoritor: ”Ce, ți-e greu să o listezi? De ce nu ai hârtia?”.

Mi-a întins un proces verbal cu o amendă de 270 de lei și două puncte penalizare, pe care o voi contesta, pentru că el a scris că stăteam pe trecerea de pietoni. Voi aduce probe, înregistrări video, ca să demonstrez faptul că m-a amendat în bătaie de joc, de parcă noi, șoferii, am fi slugile celor de la Poliția Rutieră, trebuie să lăsăm capul în jos, iar ei să ne vorbească după cum îi duce gura. A plecat cu sirenă și scrâșnet de roți. Ce urgență avea, de a plecat așa, după ce m-a amendat?

Imediat după sărbătorile pascale, voi merge și voi depune plângere penală împotriva acestui polițist de la Rutieră, sper să nu mai treacă niciun șofer din Vaslui prin ce am trecut eu. Poate că judecătorii îl vor învăța să respecte conducătorii auto, dacă șefii săi ierarhici nu pot”, spune Ionel Turc.

Nu este pentru prima dată când Pricop se comportă de parcă toți șoferii sunt la cheremul său, fiind amendați în mod arbitrar. În 2016, un șofer din Pungesti, a fost ”agățat” de Pricop, care l-a urmãrit si i-a luat permisul în mod de neînțeles, fãrã sã aibã vreun martor cã s-a comis o contraventie. Șoferul a parcat mașina în fața unui depozit de materiale de constructii, în mod corect, a cumpãrat un sac de var și a dat să plece. În acel moment, a fost oprit de o masinã de politie, condusã de Daniel Pricop, care i-a reprosat soferului cã a parcat pe contrasens. Pricop i-a suspendat soferului dreptul de a conduce timp de douã luni de zile, plus o amendã de 750 de lei.

Același Pricop și-a lăsat fără permis un fost coleg din Poliție, pe strada Călugăreni, pe motiv că a postat pe contrasens. Regretatul polițist Caverde a susținut că nu a fost vorba de nicio parcare pe contrasens. Întrebarea este: până când va fi lăsat Pricop să se manifeste haiducește în trafic?

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.