Povestea singurului primar vasluian care conduce autocarul Primăriei și duce bătrânii și copiii în cele mai frumoase locuri din România!

0
751

Nixon Ibănescu, primarul comunei Gherghești, este un edil de nota 10. Așa îl caracterizează localnicii, care sunt foarte mulțumiți de el, pentru că i-a ajutat de multe ori la greu. Dar, primarul Ibănescu mai are un secret, cunoscut doar de cei din comuna sa. Iubește la nebunie să conducă autocarul Primăriei, cumpărat anul trecut cu 70.000 de lei, în cele mai frumoase locuri din țară. Copii, adulți, chiar și bătrâni de 80-90 de ani au fost plimbați de Ibănescu prin locuri din România în care nu visau că vor ajunge. Unii chiar au plâns de fericire că au văzut Transfăgărășanul, de exemplu, o șosea pe care o vedeau doar la știri. Fără să simtă oboseala, parcă, primarul Ibăneștiului își conduce locuitorii comunei sale peste tot prin țară.”Este un autocar extraordinar de bun și de ușor de condus. L-am cumpărat din vestul țării, în 2020, am dat doar 17.000 de euro, anul trecut. Abia fusese adus din Germania. Primele curse le-am făcut cu copiii din comună. I-am dus la mare, să vadă Litoralul, mulți nu fuseseră niciodată la mare. I-am dus și la munte, au văzut munții, au admirat priveliștile. Simt o mulțumire extraordinară, când văd că pot face fericiți oamenii, să-i duc prin țară, să vadă locuri frumoase, pentru că avem o țară foarte, foarte frumoasă”, a spus primarul Ibănescu.

Pe 8 septembrie, de Sf. Maria, primarul s-a urcat din nou la volanul autocarului. De data aceasta, a condus 1.400 de kilometri, timp de trei zile, pentru a-i duce pe bătrânii de 70, 80 sau 90 de ani să vadă mormântul lui Arsenie Boca. Nu mai puțin de 55 de persoane din comună au mers la mormânul părintelui Boca, pentru că, spune Nixon Ibănescu, ”Dumnezeu are grijă și de ei și de mine, de noi toți”.

”După ce am mers la mormânt, ce mi-a trecut prin cap? Hai, să-i duc să vadă și Transfăgărășanul, auziseră de această șosea unică în România, dar nu o văzuseră vreodată. Ca niște copii s-au bucurat. Unii, cu lacrimi în ochi, spuneau că nu credeau că sunt locuri atât de frumoase, nu-și imaginau că vor urca vreodată pe munte, la 2.000 de metri înălțime. Țin minte că am cumpărat 20 de pâini mari, aveam și harbuji la noi, ne-am oprit și am făcut un popas pe munte, am mâncat pâine cu harbuz pe săturate, oamenii au fost extraordinar de fericiți. Dacă ei sunt mulțumiți, atunci și eu sunt fericit pentru că am putut să-i duc în locuri la care doar visau”, mai spune edilul.

Din păcate, pandemia va bloca unele planuri ale primarului Ibănescu, însă cu siguranță edilul nu se va opri din a conduce localnicii în cele mai frumoase locuri ale țării.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp