PRECIZĂRI…Accesul candidaților la examenul teoretic pentru viitorii șoferi se face doar pe baza codului QR, indiferent dacă este vorba de test sau vaccin anticovid

0
436
Reprezentanții Serviciului Public Comunitar Înmatriculări și Regim Permise vin cu noi precizări în ceea ce privește modalitatea de prezentare la examenul teoretic (sală). Astfel, pentru a intra în sala de examen, candidații sunt obligați să prezinte, la intrarea în instituție dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau un test negativ, indiferent dacă este vorba de test PCR sau test rapid. ”Ceea ce trebuie să aibă în vedere candidații este faptul că noi verificăm un cod QR pe care trebuie să ni-l prezinte, pe telefonul mobil sau hârtie dar, care poate fi scanat. Codul QR poate fi obținut după primirea rezultatului la testul negativ anticovid, indiferent dacă vorbim de un test antigen sau unul PCR. De asemenea, cei vaccinați sau cei trecuți prin boală, în ultimile șase luni, trebuie să facă dovada, tot cu un astfel de cod generat de către autorități”, au precizat reprezentanții Serviciului.

De partea cealaltă, aceste reguli nu se aplică și în cazul probei practice (oraș), lucru care-i nemulțumește pe examinatori. ”Câteva ore stăm în interiorul mașinii, alături de candidați. Nu știm dacă sunt sau nu bolnavi și ne expunem unui risc, chiar dacă suntem vaccinați. Dar, acestea sunt regulile și noi suntem obligați să ne conformăm”, au mai transmis reprezentanții Serviciului Permise și Înmatriculări Vaslui.