Prefectul Daniel Onofrei a dispus efectuarea de controale la benzinării

0
391


Miercuri, in cadrul unei întâlniri pe care prefectul județului Vaslui, dl. Daniel Onofrei, a convocat-o la Institutia Prefectului, s-au reunit reprezentanții instituțiilor responsabile de efectuarea controalelor privind depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazul petrolier lichefiat, în instituțiile publice și la operatorii economici.Ședința a fost convocată ca urmare e emiterii unui Ordin de Ministru care se aplică la nivel național și vizează eficientizarea acțiunilor de control în aceast domeniu.

S-a dispus constituirea unei comisii mixte, prin ordinul prefectului, formată din reprezentanți ai mai multor instituții: Inspectoratul pentru Situații de Urgență , Garda de Mediu, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția pentru Protecția Mediului, Inspectoratul de Poliție Județean, Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul de stat pentru Cotrolul în Transportul Rutier , Agenția Națională de Administrare Fiscala și Serviciul Vamal.

Această comisie va avea responsabilitatea de a efectua verificări în perioada 30 august 2023 – 31 octombrie 2023. Scopul acestor verificări este să asigure conformitatea instituțiilor publice și a operatorilor economici cu regulile și standardele privind depozitarea, transportul, distribuția, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat.

Măsurile organizatorice și de coordonare au fost luate pentru a garanta siguranța și transparența în utilizarea acestor produse și pentru a preveni eventualele nereguli sau riscuri asociate cu respectivele activități.

Prin intermediul comisiei mixte și a verificărilor programate, se dorește îmbunătățirea controlului și monitorizarea acestor operațiuni în toate județele României.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile legale și în interesul protecției mediului și al cetățenilor.

„Ne dorim să identificăm urgent potențialele situații care ar putea pune în pericol siguranța publică.

Prin aceste măsuri de control se urmărește asigurarea unui nivel înalt de siguranță și respectarea normelor în activitățile desfășurate de către instituțiile publice și operatorii economici în domeniul depozitării, transportului, distribuției, utilizării și comercializării carburanților, lubrifianților și produselor derivate, inclusiv gazului petrolier lichefiat, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei.