Prefectul Daniel Onofrei, ședință cu secretarii din zona Vaslui: ”Ușile instituției vă sunt deschise”

0
212


Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei a prezidat o întrunire cu secretarii primăriilor din zona municipiului reședință de județ. Principalele subiecte abordate de prefectul județului alături de colegii de la departamentul juridic din Instituția Prefectului au fost vizele de legalitate, fondul funciar și registrul agricol.„Le-am adus la cunoștință participanților că ușile Prefecturii sunt larg deschise pentru orice problemă sau preocupare care pot apărea la nivel local. Suntem aici să oferim suport și să facilităm o colaborare eficientă între cetățeni și autoritățile locale.

Am discutat despre legalitatea adoptării și emiterii actelor administrative, aplicarea unitară a legilor, a ordonanțelor și a hotărârilor Guvernului, precum și a celorlalte acte normative; rolul secretarului general al unei primării în asigurarea respectării principiului legalității în activitatea autorităților administrației publice locale; aspecte referitoare atribuţiile secretarilor generali ai unităților administrativ-teritoriale și la obligațiile acestora pe linia situațiilor de urgență;

Această întâlnire a reprezentat doar începutul unei serii de evenimente similare.

În cursul lunii octombrie, vom organiza încă trei întâlniri cu restul secretarilor primăriilor din județ, pentru a identifica și aborda problemele cu care se confruntă și pentru a stabili măsuri concrete ce pot fi luate în vederea îmbunătățirii relației dintre cetățeni și autoritățile locale.

Transparența și comunicarea deschisă reprezintă prioritățile noastre.

Mulțumesc tuturor celor care au participat la întâlnirea de astăzi și aștept cu nerăbdare următoarele întâlniri cu secretarii primăriilor din județ ” a declarat reprezentantul guvernului in teritoriu.