Prefectul Daniel Onofrei, ședință la Spitalul Județean de Urgență

0
63


În prezența conducerii Direcției de Sănătate Publică Vaslui și a conducerii CJ Vaslui, prefectul județului, Daniel Onofrei a organizat marți o întâlnire pe teme de actualitate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde s-au abordat aspecte legate de îmbunătățirea calității serviciilor medicale.„Unul dintre punctele discutate a fost proiectul transfrontalier propus pentru implementare la această unitate medicală.

Proiectul vizează dezvoltarea unui sistem eficient de neutralizare a deșeurilor ecologice, beneficiind de două tocătoare cu o capacitate de 350 de litri fiecare.

Prin această inițiativă se contribuie la protejarea mediului înconjurător și la asigurarea unui cadru curat și sigur pentru pacienți și personalul medical”, a explicat prefectul..

În ceea ce privește gestionarea infecțiilor intraspitalicești, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui incidența acestora a fost de 2%.

Conducerea celui mai mare spital din județ a prezentat un sistem activ de monitorizare a acestor infecții, cu un total de 410 cazuri raportate în 2023, 136 de infecții respiratorii, 293 digestive și restul de natură chirurgicală.

Reprezentanții SJU au susținut că o parte dintre aceste infecții sunt importate de la alte unități spitalicești.

”Astfel de întâlniri vor fi organizate și pe viitor, deoarece o colaborare strânsă între autorități și instituțiile implicate poate duce la menținerea standardelor ridicate în sectorul sănătății”, a spus Onofrei, la finalul ședinței.