Prefectul Daniel Onofrei: ”Vom controla tot ce ține de funcționarea școlilor, liceelor și grădinițelor. Ne asigurăm că noul an școlar începe în condiții bune”

0
196

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a convocat, miercuri, o ședință de coordonare cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și cei ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Scopul acestei întâlniri a fost planificarea și implementarea unui program riguros de verificare a tuturor unităților de învățământ din județ, în vederea asigurării pregătirii lor adecvate pentru noul an școlar.

”Intenționăm să elaborăm un calendar precis de acțiuni și să constituim o echipă mixtă de control, compusă din reprezentanți ai autorităților menționate anterior. Această echipă va avea responsabilitatea de a verifica cu atenție toate aspectele esențiale pentru funcționarea optimă a școlilor și grădinițelor, inclusiv asigurarea accesului la apă potabilă și instruirea adecvată a cadrelor didactice în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Daniel ONOFREI, Prefectul judetului Vaslui

Obiectivul nostru principal este eliminarea oricăror nereguli sau deficiențe constatate în unitățile de învățământ, astfel încât elevii să beneficieze de un mediu sigur și propice desfășurării procesului educativ.

Prin implementarea acestor controale riguroase, ne asigurăm că toate instituțiile de învățământ din județul nostru sunt pregătite corespunzător pentru începerea noului an școlar.

Vom continua să colaborăm strâns cu Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, demonstrând un angajament ferm în atingerea acestor obiective.

Prioritatea noastră este să asigurăm un mediu educațional sigur și sănătos pentru elevi și personalul din învățământ, iar aceste acțiuni constituie un pas important în această direcție”, a spus prefectul, la finalul ședinței.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.