Prefectul județului Vaslui, onor la drapelul național. Daniel Onofrei: ”Să cinstim Drapelul nostru tricolor și să ne mândrim cu el”

0
2646

Ziua de 26 iunie este o zi importantă pentru istoria noastră națională și pentru valorile care ne definesc ca popor. Ziua Drapelului Național ne aduce aminte de momentul semnării de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretului prin care s-a adoptat tricolorul ca drapel național al României. Cu acest prilej, Instituția Prefectului județul Vaslui a organizat ample acțiuni în fața instituției, prin care a onorat acest moment emoționant din istoira noastră.

”Această zi reprezintă un moment deosebit de important pentru noi toți, care ne amintim cu mândrie și bucurie de simbolurile naționale care ne reprezintă. Tricolorul este nu doar o simplă bucată de material colorat, ci o reprezentare a valorilor noastre naționale, precum libertatea, democrația, unitatea și solidaritatea.

Drapelul tricolor a fost purtat de-a lungul istoriei noastre de către generații de români care au luptat pentru drepturile și libertățile românilor.

Tricolorul a fost un simbol al luptei pentru libertate și independență, iar astăzi, el reprezintă unitatea și diversitatea poporului român, care își împărtășește valorile și aspirațiile de a trăi într-o țară liberă și democratică.

În această zi specială, încurajez pe fiecare dintre noi să ne amintim de importanța simbolurilor naționale și să le respectăm cu demnitate și onoare.

Să cinstim Drapelul nostru tricolor și să ne mândrim cu el, pentru că el reprezintă esența națiunii noastre și valorile noastre comune”, a spus prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei.