Prefectura Vaslui, în criză! Pleacă Lăudatu, vine Onofrei!? Sau Gologan mai bifează încă o dată funcția de prefect?

0
360

Prefectura Vaslui va avea, în cel mai scurt timp, o nouă conducere, probabil că în cursul zilei de marți vom afla numele prefectului interimar. Dan Barna a anunțat luni seară că el și toți ceilalți miniștri din USR PLUS își depun marți dimineață demisiile din guvernul Florin Cîțu. El a spus că în acest fel forțează guvernul Cîțu să vină în fața Parlamentului pentru un vot, dat fiind că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR a fost blocată de PNL și PSD.Declarațiile lui Barna au fost însoțite de aplauze din partea parlamentarilor USR PLUS, prezenți în spatele copreședintelui partidului.

Dan Barna a mai spus că va merge marți la Cotroceni la o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis cu mandatul de a cere înlocuirea premierului Florin Cîțu și continuarea coaliției PNL – USR PLUS – UDMR.

Copreședintele USR PLUS a mai criticat PNL și PSD pentru colaborarea din Parlament de luni, spunând că a fost refăcut USL.

Ce se va întâmpla, în aceste condiții, la vârful Prefecturii? Sunt două scenarii luate în calcul. Primul ar fi ca la conducere, interimar, să ajungă subprefectul Daniel Onofrei, unul dintre liderii PNL la nivel de județ, omul de bază al lui Tătaru. Problema ar fi – așa cum s-a întâmplat în ultimele luni! – că Onofrei nu are certificat ORNISS, ceea ce înseamnă că nu poate semna documentele clasificate drept ”secret de serviciu”.

A doua variantă ar fi ca la conducere să revină veșnicul prefect, de acum, Mircea Gologan, singurul care are certificat ORNISS. În plus, Gologan este și cumătru cu Tătaru, lucru știut de toată lumea.

Cine va conduce Prefectura, după plecarea USR-PLUS de la guvernare? Este o chestiune de ore. Lăudatu se întoarce la catedră, la Solești, după 6 luni de mandat ca prefect, perioadă în care a avut vizibilitate ZERO!