Preot în închisoare, deși trebuia să fie eliberat din martie!

4
255
Filmare Corneliu
Advertisement

Preot în închisoare, deși trebuia să fie eliberat din martie!

Gheorghe Damian, unul dintre cei trei preoți condamnați în procesul de șantaj contra fostului episcop de Vaslui, Corneliu Onilă, stă închis în penitenciar, deși îndeplinea condițiile de liberare condiționată încă din martie.

Preotul Damian – care nu a fost caterisit din preoție, în ciuda bârfelor de tot felul care circulă prin județ! – este “victima” pandemiei de coronavirus, care a suspendat toate procesele penale pe perioada stării de urgență.

Surse apropiate familiei susțin că “ar fi trebuit să iasă încă din martie, îndeplinește toate condițiile, însă situația cu Covid 19 face ca el să stea degeaba în penitenciar”.

Judecătoria Vaslui a analizat, ieri, cererea de liberare condiționată a preotului Gheorghe Damian, cel care a ctitorit biserica din curtea Spitalului Județean de Urgență (foto).

“Față de lipsa exemplarului original al propunerii înaintate de Penitenciarul Vaslui, pentru a se solicita prezența unui procuror din cadrul DNA, amână cauza și acordă termen de judecată la data de 27.05.2020”, au decis procurorii.

Practic, la termenul de ieri, Damian ar fi putut fi pus în judecată, însă pandemia de coronavirus a făcut ca documentele de la Penitenciar să parvină în copie, nicidecum originalele. În plus, nici procurorii DNA nu se înghesuie să vină la procese, în aceste zile de pandemie.

“Stă degeaba acolo, trebuia să fie pus în libertate. A îndeplinit condițiile legale pentru liberare condiționată, însă este victima procedurilor impuse de pandemie.

Sperăm ca, pe 27 mai, să fie liberat. Multă lume, inclusive preoți din județ, se întreabă cum de acei trei preoți au fost condamnați, în timp ce preotul de la Deleni slujește fără probleme, deși de la acest preot Ursac a pornit totul”, spun surse apropiate familiei, pentru Vasluianul.ro.

Se pare că nici zvonurile privind caterisirea preoților condamnați nu ar fi reale, câtă vreme judecata bisericească nu s-a terminat, pentru că nu este finalizată perioada de detenție, iar preoții nu au apucat să se apere, spun aceleași surse.

Print Friendly, PDF & Email

4 COMENTARII

  1. Ctitorul bisericii de la spitalul judetean este parintele Vulpe care a fost inlaturat acum fiind inmormantat in curtea bisericii.Nu Mai atribuiti merite unor sarlatani pedofili.

  2. Sarlatanii pedofili sunt printre cei din capul bisericii (Sebastian Jitaru, Corneliu Bârlădeanu), nu cei care stiidu-le slabiciunile inca de cand erau in scoala, se simteau neputinciosi in a schimba ceva in sistemul acela mizerabil si corupt!!! Sa-i spunem adevarului pe nume!!! Preotii santajisti doar au incercat sa-si ia banii inapoi pe care i-au dat si ei spaga la randul lor ca sa poata obtine parohiile in care activau.
    Este incredibil cum cei cu faptele lor deplorabile nu patesc de atata vreme nimic …( ganditi-va ca sunt parinti care-si trimit copiii cu sufletul curat in astfel de scoli si uitati ce patesc…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.