Preotul cu suflet de aur din satul Draxeni

0
794

Gest de toată lauda a unui paroh dintr-un sat vasluian, de la capătul județului Vaslui. Preotul Vasile Macsim a sărit în sprijinul unei familii cu șapte suflete din satul Draxeni, comuna Rebricea.

Familia Balan a rămas fără casă, după ce un incendiu a mistuit întreaga locuință chiar în prima zi de Paște.

Doi părinți cu cinci copii, din Draxeni, au rămas doar ce aveau pe ei, în urma unui incendiu devastator. Ca atare, preotul paroh s-a mobilizat exemplar și a cerut sprijinul credincioșilor, pentru a construi o casă nouă.

Ceea ce a reușit, în doar câteva zile, este cu adevărat remarcabil.

“Hristos a înviat, drăguții mei!

Prin darul Bunul Dumnezeu și prin dragostea frațiilor voastre, în doar 8 zile am reușit să ridicăm pereții pentru noua căsuță a celor cinci copilași ai familiei Balan din parohia noastră.

Lucrările au mers chiar mai repede decât am gândit, s-a curățat terenul, s-au săpat șanțurile pentru fundație, s-au turnat fundațiile, am umplut cu pământ casetele fundației, apoi placa de la cota zero iar vineri și sâmbătă s-au ridicat zidurile.

Vă sunt profund recunoscător tuturor celor care ați răspuns repede și chiar foarte repede apelului nostru!

Celor ce au trimis un bănuț, celor ce ne-au ajutat cu materiale de construcție sau ne-au dat un discount substanțial, celor ce ne-au ajutat cu mâncare atât pentru copii cât și pentru muncitori, celor ce au trimis dulciuri, jucării și hăinuțe pentru copii și nu în ultimul rând celor ce ne-au ajutat să construim.

În mod special mă simt dator să îi mulțumesc finului meu, Gabriel Balan care a coordonat lucrările de construcție.

Mai avem puțin pentru a putea spune că am ajuns la jumătate; mai e încă de lucru, dar am toată încrederea că Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Ierarh Nectarie și prin dragostea dumneavoastră ne va ajuta ca în câteva săptămâni copilașii să fie în casa nouă.

Lista cu cele aproape 150 de persoane care ne-au ajutat sub diverse forme rămâne încă deschisă.

Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor aici înzecit iar dincolo înmiit !

Bucurie sfântă!”, este mesajul postat pe Facebook, de către preotul paroh.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.