Președintele ALDE, mesaj dur către guvernanți

0
650
Advertisement

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a lansat un atac extrem de dur la adresa actualului Guvern, spunând că sacrifică mii de bolnavi cu diverse afecțiuni, pentru a face loc în spitale celor cu Covid-19.

Tăriceanu cere specialiștilor și medicilor din sistemul medical “să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanți și dreptul la sănătate și la viață al bolnavilor cronici”.

“Am avut o discuție absolut sfâșietoare cu un amic care îmi povestea cum a trebuit să-și ia mama din spital unde era internată. S-a considerat că, dacă suferă de cancer de piele, nu se califică să stea în spital.

Mama prietenului meu este unul dintre miile de români care au fost somați să dispară din spitale pentru a face loc celor care vor veni cu infecția COVID-19.

Ca absurdul să meargă până la capăt, nu ești tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus. Dacă spui că ai tensiune, diabet sau cancer nu ești bun, nu ești „la modă”.

Am spus-o mai demult, dar o repet: dacă vreți să nu scoateți bolnavii din spitale, atunci organizați spitale în spații adecvate (săli de sport, spații expoziționale) unde să poată fi tratați în condiții bune bolnavii de coronavirus cu forme ușoare. Asta ar da șansa altor bolnavi să se bucure de atenția de care au nevoie. În fond și ei plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19.

Faceți posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. și ei au dreptul la viață! Ordonanțele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-ați depus. Și dacă vor avea curajul să se atingă de voi, o să vă apărăm!”, este mesajul foarte dur al fostului președinte al Senatului, într-o postare de pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email