Primăria Bârlad a declarat război culturilor de ambrozie. Amenzi de până la 5.000 de lei, la persoane fizice

0
374
Având în vedere răspândirea exagerată din ultimii ani a AMBROZIEI, atât la nivel local, cât și național, cât și disconfortul creat persoanelor alergice la această plantă, primăria Bârlad face un apel către locuitorii orașului, dar și către firmele din municipiu, să pună la pământ plantele de amborzie, avertizând că se vor lua măsuri contravenționale.
”Municipiul Bârlad inițiază și în acest an o campanie de eradicare a buruienii AMBROZIA de pe terenurile aparținând domeniului public, prin efectuarea unor lucrări de erbicidare sau cosire a terenurilor infestate cu această plantă.
Prin urmare, adresăm un apel și către toți proprietarii de terenuri (persoane fizice sau juridice) infestate cu ambrozie să participe activ la această acțiune în vederea reducerii potențialului alergen al plantei, prin distrugerea ei.
Reamintim că măsurile de combatere a ambroziei sunt reglementate de Legea nr. 62/2018, H.G. nr. 707/2018, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018.
Nerespectarea prevederilor legislației în vigoare se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 50.000 lei la 20.000 lei, în cazul celor juridice.
Vă așteptăm să participați într-un număr cât mai mare!”, a declarat primarul Dumitru Boroș.