Primăria Roșiești, blocată! Viceprimarul și contabila-șefă au coronavirus!

0
428

BLOCAJ TOTAL… Stare de alertă în primăria Roșiești, acolo unde contabila instituției a fost depistată pozitivă cu Covid 19, fiind internată într-un spital din București. A fost primul caz. A urmat viceprimarul Florinel Țurcanu, care a postat pe Facebook buletinul de analiză, pentru a demonstra că are Covid 19. Ieri, toți angajații primăriei, în frunte cu primarul Florin Anea au fost testați pentru a se vedea câte persoane sunt bolnave de coronavirus, sediul primăriei urmând a fi dezinfectat.

„Până luni, când vom primi rezultatele testelor, toată lumea stă acasă, în izolare. Eu, însumi, am ales să mă izolez”, a spus primarul Anea.

De altfel, pe pagina de Facebook a comunei Roșiești a apărut un mesaj, postat de edilul localității, în care acesta descrie situația, așa cum se prezintă acum. Comuna Roșiești este, practic, blocată de numărul mare de cazuri de Covid 19.

„În ultima perioadă, valul infecției cu COVID 19 lovește cetățenii comunei noastre. În acest sens doresc să fac o serie de precizări:

  • Pe data de 29 iulie, au fost înregistrate primele cazuri de infectare la 2 persoane care locuiesc pe teritoriul comunei Roșiești, dar care au domiciliul în altă localitate.
  • Pe data de 2 august 2020, au fost înregistrate 3 cazuri, dintre care o persoană din cadrul primăriei.
  • Pe data de 3 august, au fost înregistrate alte 2 cazuri cu COVID. Toate cele 5 persoane ne-au confirmat telefonic că au fost depistate pozitiv și sunt internate la un spital din București.
  • Pe data de 6 august, au fost înregistrate alte 2 cazuri ale infecției cu COVID 19, o persoană fiind din cadrul Primăriei.

Am sunat la DSP Vaslui, care nu avea o confirmare oficială a celor cinci cazuri care se afla internate în București.

DSP-ul ne-a recomandat efectuarea dezinfecției, lucru care s-a întâmplat pe data de 3 august, cu o firmă de specialitate, tehnica folosită fiind prin nebulizare cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății, au fost dezinfectate toate birourile din sediul Primăriei, sediul Căminului Cultural și mașinile din dotare.

Tot DSP-ul ne-a recomandat și testarea tuturor persoanelor care sunt angajate în cadrul Primăriei, testare care s-a facut pe 7 august, utilizându-se metoda RT- PCR cu recoltare de exudat nazo-faringian.

Rezultatele vor fi transmise luni, 10 august, dată la care se va întruni și Comitetul Local Pentru Situații de Urgență, urmând a se dispune măsurile care se impun în astfel de situații.

Aceste sunt informațiile de care dispunem la acest moment, sunt oficiale, sunt clare și bine ar fi să nu folosim informații din alte surse, pentru a ne atinge anumite scopuri care nu au legătură cu realitatea, așa cum se întâmplă cu unele persoane care nu încearcă altceva decât să se victimizeze.

Este o perioadă dificilă pentru toți, infecția cu COVID 19 este o boală care nu face diferențe, oricând unul dintre noi putând să fie infectat”,

este mesajul lansat de primarul Anea.