Primarul Bârladului a inaugurat un nou magazin Penny

0
614


Marți dimineață, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a acceptat invitația reprezentanților REWE România, deținătorul lanțului PENNY, de a inaugura noul magazin din localitate, situat la intersecția străzilor Nicolae Bălcescu, Gheorghe Doja și Ștefan Procopiu (pe locul unde a fost sediul RAGCL, ulterior CUP).Edilul a tăiat panglica inaugurală împreună cu responsabilii zonali ai retailerului german, după care a fost poftit la un tur al magazinului, nu înainte de a fi servit cu pâine și cu sare, potrivit datinii românești.

Primarul Dumitru Boroș i-a felicitat pe investitori pentru decizia de a deschide cel de-al doilea magazin la Bârlad.

”Sunt convins că această decizie nu a fost luată întâmplător, ci în urma unei analize serioase care v-a confirmat că în orașul nostru există puterea de cumpărare necesară susținerii a încă unei afaceri în comerț cu amănuntul.

Sunt cu atât mai încântat că ați ales să investiți într-o zonă unde nu există niciun magazin pe o rază de cel puțin doi kilometri de jur-împrejur.

Tocmai de aceea cred că rezultatul va fi unul reciproc avantajos pentru Penny și clienții săi, care vor veni atât din proximitate, cât și din cartier Deal.

În altă ordine de idei, la Bârlad se simte un alt aer odată cu investițiile marilor retaileri, dar și cu investițiile publice care au adus orașului o transformare îndelung așteptată.

Știu că au fost voci care au spus că deschiderea marilor magazine la Bârlad vor avea un impact negativ asupra comercianților autohtoni.

Timpul ne va demonstra dacă am făcut bine sau rău. Eu cred că este loc pentru fiecare, pentru că antreprenorii locali au propria lor clientelă.

Cumpărăturile cotidiene nu se fac din marile centre comerciale. Acelea polarizează clienți din regiune, nu neapărat din oraș. Dintr-o altă perspectivă, noi, ca primărie, ne bucurăm pentru orice fel de investiție.

Dumneavoastră veți plăti la Bârlad impozit pe teren, impozit pe clădire și o parte din impozitul pe venit, bani pe care noi îi vom investi în continuare”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Noul Penny a creat un număr de 19 locuri de muncă, ocupat exclusiv de bârlădeni.

Spațiul are o suprafață de 750 mp, fiind mai mare decât cel care funcționează la parterul Magazinului Paloda.