Primarul Bârladului, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Este internat la spitalul-suport Covid, de la Bârlad, în stare bună!

0
194

PENTRU EVITAREA SPECULAȚIILOR… Starea de sănătate a primarului Bârladului, Dumitru Boroș, este bună, este mesajul transmis, aseară, de edilul orașului.



„Pentru corecta informare a cetățenilor municipiului Bârlad, dar mai ales pentru a se evita propagarea de informații eronate despre starea de sănătate a primarului Dumitru Boroș, Biroul de Presă și Relații Publice al Primăriei Municipiului Bârlad este abilitat să facă următoarele precizări:

  • 1. Pe data de 2 octombrie 2020, imediat după ce a aflat că în familia sa există un caz de infectare cu noul coronavirus, primarul Dumitru Boroș s-a izolat la domiciliu, limitând astfel la maximum contactul cu alte persoane; Ulterior, primarul Dumitru Boroș s-a testat pentru depistarea infecției, însă rezultatul a fost neconcludent;
  • 2. Încă din dimineața zilei de 3 octombrie 2020, la nivelul structurilor de conducere ale Primăriei Municipiului Bârlad s-au luat deciziile impuse de starea de fapt constatată, astfel încât activitatea Aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Bârlad să continue, evident, în condițiile impuse de contextul epidemiologic național actual;
  • 3. Tot pe data de 3 octombrie 2020, primarul Dumitru Boroș a efectuat un nou test de determinare a infecției, iar de această dată rezultatul a fost negativ;
  • 4. Cu toate acestea, conform procedurilor medicale în vigoare, primarul Dumitru Boroș a rămas izolat la domiciliu până în cursul zilei de astăzi, când s-a împlinit o săptămână de la primul test valid (cel negativ) și când s-a reptat testarea. Din nefericire, de această dată, testul a confirmat prezența infecției cu SARS-COV2.
  • 5. Prin urmare, la sfatul medicilor Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, primarul Dumitru Boroș a decis să se interneze, pentru a urma schema de tratament prescrisă. Starea sănătății sale este în prezent bună, primarul Dumitru Boroș fiind un pacient asimptomatic, prezentând o formă foarte ușoară a bolii COVID-19″.

Vineri seara, la ora 21.40, primarul Dumitru Boroș a transmis public:

„Suntem oameni, avem puncte tari, dar și vulnerabilități. Nimeni nu este mai în formă sau mai puțin pregătit într-o luptă cu un adversar total necunoscut. Faptul că mulți l-au învins deja – și mă refer aici în special la medicii Spitalului „Elena Beldiman”, în care am încredere deplină – îmi dă speranțe reale că, atât eu, cât și ceilalți colegi ai mei care s-au infectat la rândul lor, vom trece cu bine de acest moment.

Sunt optimist și știu că totul va fi bine. Până ne vom revedea la lucru, vreau să le transmit bârlădenilor, care au diverse probleme de rezolvat la Primărie, să respecte indicațiile personalului aflat la serviciu, indiferent că vorbim de polițiștii locali sau de colegii din primărie, să limiteze cât mai mult posibil contactul social și să urmărească în continuare anunțurile pe care le facem.

Cum este și cazul celui de azi, prin care am înștiințat populația că am decis limitarea accesului publicului în primărie, pentru a ne asigura că nu paralizăm activitatea celei mai importante instituții locale.

Ajutăm în continuare toți cetățenii, însă îi îndemnăm să recurgă la metodele de plată on-line a dărilor locale sau a celorlalte obligații fiscale și numai acolo unde nu se poate evita contactul direct cu personalul nostru să vină la primărie pentru a li se da curs problemelor sau pentru a li se elibera anumite documente.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au gândit și încă se mai gândesc la mine și le transmit că ne vom revedea curând la treabă”.